Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieMelding niet meer tonen
 • Over ONS
  Over ONS ONS welzijn is dé organisatie voor welzijn in Noordoost Brabant.

Ieder mens doet mee en telt mee

Wij geloven in een samenleving waarin iedereen waardevol is en op zijn eigen wijze kan en mag meedoen. 

Altijd dichtbij

Ons uitgangspunt is dat elk mens vanuit zijn eigen verhaal en veerkracht zijn leven bepaalt. Of het nu gaat om wonen, financiën, zorg, welzijn, opvoeden, opgroeien, meedoen of jezelf ontwikkelen. Voor advies, hulp en ondersteuning hierbij kunnen mensen terecht bij ONS welzijn. Om de hoek, in hun eigen wijk. Dus altijd dichtbij.

Eigen talent en kracht voorop

In de oplossingen die we zoeken, respecteren wij ieders vrijheid en eigenheid. Wij ondersteunen mensen om hun talenten en kracht te ontwikkelen of (her)ontdekken als basis voor persoonlijke groei en het opkomen voor ons gezamenlijke welzijn. 

Voor iedereen

Grote vragen, kleine vragen? Jong of oud? Wij zijn er voor iedereen. Ook voor mensen die iets voor een ander of hun buurt willen betekenen. Want naast onze medewerkers, spelen vrijwilligers een belangrijke rol in het samen realiseren van een mooie samenleving.

Wie we zijn

ONS welzijn is een maatschappelijk dienstverlener in Noordoost Brabant, en werkt vanuit teams in de wijk. Dat doen wij niet alleen. Wij staan midden in de samenleving en werken nauw samen met vrijwilligersorganisaties, gemeenten en partners op het gebied van zorg en welzijn.

Terugblik op 2019

In dit jaarverslag staan trends in onze dienstverlening in 2019. Ook leest u verhalen en ervaringen van onze cliënten en vrijwilligers.

 • Het werkgebied van ONS welzijn
  Het werkgebied van ONS welzijn

  ONS welzijn werkt in 6 gemeenten, maar we doen niet overal hetzelfde. Onze dienstverlening hangt af van de lokale afspraken met een gemeente.

  Teams in de wijk

  We werken vanuit teams in de wijk. De Basisteams Jeugd & Gezin voor kinderen en jong volwassenen tot 23 jaar en de Sociaal Teams voor iedereen boven 23 jaar. Zij werken in dorpen en wijken van de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden. Soms hebben teams lokaal een andere naam, bijvoorbeeld Dorpsteam of Basisteam voor volwassenen. 

  Centra voor Jeugd & Gezin

  ONS welzijn heeft twee Centra voor Jeugd & Gezin (CJG). 'CJG Maasland' voor Oss en Bernheze, met een inlooppunt in Oss. En 'CJG geeft antwoord' voor Boekel, Uden en Meierijstad met inlooppunten in Sint-Oedenrode, Uden en Veghel.

  Sociaal Raadslieden

  De Sociaal Raadslieden werken in alle gemeenten, zij houden spreekuren in Heesch, Oss, Uden en Veghel.